Tekst objavljen: 14.05.2024 13:45        


OpenAI je predstavio niz značajnih nadogradnji za svoju platformu ChatGPT, uključujući novi model pod nazivom GPT-4o, desktop verziju popularne aplikacije kao i senzacionalnog glasovnog asistenta

OpenAI predstavio novu verziju ChatGPT-ija


Čini se, a pišu mediji, Šef Epla, Tim Kuk može biti ljubomoran na novog glasovnog asistenata Sema Altmana.

Jedan od najimpresivnijih aspekata novih nadogradnji je ChatGPT Voice, koji omogućuje korisnicima interakciju s AI modelom kroz govor. Glas je bio toliko prirodan, da se lako moglo posumnjati da to ne govori robot već skrivena osoba. Novi model može odgovoriti na audio upite korisnika "za samo 232 milisekunde, s prosekom od 320 milisekundi, što je slično vremenu ljudskog odgovora u razgovoru."

Kejti Notopulos, viši dopisnik za tehnologiju i kulturu OpenAI je pokazao ChatGPT-4o, koji uključuje tako realan glasovni asistent.

U međuvremenu, Appleov Siri je daleko manje sposoban za složene zadatke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Još jedan korak napred za živahni ChatGPT dolazi pošto su Siri i Amazonova Aleksa zaglavili u neutralnom položaju. Šef OpenAI Sem Altman je upravo pokazao da ima ono što Tim Kuk zaista želi — ali Apple i dalje ima jednu veliku prednost, ocenjuje Biznis insajder.

Novi ChatGPT takođe "vidi" kroz kameru na vašem telefonu. To se može koristiti za razne zadatke.

ChatGPT Voice se takođe može koristiti kao alat za prevođenje uživo, pretvarajući govor iz jednog jezika u drugi u realnom vremenu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Open AI ChatGPT sem altman veštačka inteligencija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana