Tekst objavljen: 17.03.2015 14:34        


Javni gradski prevoz u srpskoj prestonici bi mogao uskoro da doživi još jednu promenu u 2015. godini, pišu Večernje novosti.

Opet novi tarifni sistem za GSP?

Grad Beograd radi na izradi novog tarifnog sistema. I to samo nekoliko meseci pošto je prethodni model skoro u potpunosti povučen iz upotrebe i pre nego što je stupio na snagu.Rukovodeće strukture, zasad, prilično su "zakopčane" u razgovorima o promenama, uz napomenu da bi novi tarifni sistem trebalo da bude - podsticajan. I da bi njegov nacrt trebalo da bude gotov za mesec dana.

Zasad nije potpuno jasno da li će se buduće promene odnositi samo na zonu 2 Integrisanog tarifnog sistema (ITS 2) koja nije bila obuhvaćena promenama početkom godine, ili će, što je izvesnije, doći do novih rokada i u javnom gradskom prevozu u centralnim opštinama.

Podsetimo, promenama uvedenim od 1. februara cena najjeftinije karte je sa 72 (za jednu vožnju) povećana na 89 dinara (vremenska na 90 minuta), ali su posle velikog pritiska javnosti povučene skoro sve promene koje su se odnosile na penzionere.

Prodato 10 odsto više karata

Novi tarifni sistem uveden od 1. februara, prema podacima koje je obelodanila Direkcija za saobraćaj, doneo je blagi porast prodaje karata, ali nedovoljan kako bi gradski saobraćaj normalno funkcionisao bez dotacija. Prošlog meseca prodato je 10 odsto više dopuna nego u istom razdoblju 2014. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Danili 17.03.2015 15:31

    Koliko cujem sad ce nas koji budemo koristili BG voz ogradjivati kao u logoru. A peronska karta je ono sto ce takodje obelodaniti samo da postave zicu I kapije. Posete logorasima naravno bice zabranjene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
GSP Beograd bus plus karte za javni prevoz novi sistem naplate karte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana