Zvanični kurs Evra za dan 20.10.21. :: 117.5811 rsd
Tekst objavljen: 03.03.2018 10:00        


Za evro su juče nudili 120 dinara umesto 118. Zvuči primamljivo, ali ne nasedajte - oni nisu obični dileri.

Oprez: Dileri deviza su opet na ulicama

Čuveno zujanje "Devize, vize, vze" praćeno češkanjem glave i paranoičnim okretanjem oko sebe, ponovo se čuje iz gradskih ćoškova. 

Devedesete su daleko iza nas, ali ne i njihov relikt - dileri deviza. Kao zmije posle sunca, dileri na svetlost dana izlaze posle velikih promena kursa. Ovaj put na ulice ih je izvuklo naglo jačanje dinara.

Ovi dileri ponudiće vam bolji kurs. Za evro su juče nudili 120 dinara umesto 118. Zvuči primamljivo, ali ne nasedajte - oni nisu obični dileri.

- To su takozvani "sekači". Oni koriste papirne novčanice u malim apoenima, koje presavijaju tako da istu broje dva puta. Kad vam preda novac, dok vi to izbrojite i primetite on je već pobegao, a dao vam je oko 50 odsto manje novca nego što je trebalo - objašnjavaju u jednoj menjačnici kako funkcioniše ova prevara.

Dok mušterija shvati da je prevarena, diler je već odavno pobegao. To nije jedini način da vas ovi "dileri" prevare. Ako vam se učini da ste dobili onoliko novca koliko ste i očekivali, velike su šanse da neka od novčanica nije prava.

Zanimljivo je da su žrtve sekača retko prevarene za iznos veći od 5.000 dinara, jer ovi prevaranti znaju da je limit za krivično gonjenje 5.000 dinara, pa gledaju da mušterije varaju do tog iznosa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zamene deviza dileri deviza devize prevara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana