Tekst objavljen: 20.04.2024 9:00        


Stanovnicima opštine Svrljig i firmama koje imaju zaostale dugove za porez na imovinu, komunalne račune i druge takse, biće otpisana kamata, pod uslovom da glavnicu duga plate u narednih 60 dana, odlučeno je na poslednjoj sednici skupštine te opštine

Opština u Srbiji otpisuje kamatu za izmirenje glavnice duga za porez, komunalije i takse


Predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković rekao je za agenciju Beta da građani i pravna lica duguju po različitim osnovama 65 miliona dinara, bez kamate.

On je kazao da je odluka o otpisu kamate nakon otplate glavnice duga doneta u svrljiškoj skupštini na inicijativu narodnog poslanika i odbornika Milije Miletića. „Odluka je doneta kako bi se dužnici, kako građani tako i firme podstakle da izmire svoja dugovanja. Različiti reprogrami sa kojima smo do sada pokušavali nisu dali rezultat“, rekao je Marković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Skupština Opština Svrljig usvojila je i odluka koja omogućava da građanima i firmama koji su prošle godine redovno izmirivali poreske i druge obaveze, potraživanja za ovu godinu budu umanjena za 10 odsto. Opština Svrljig jedna je od opština sa najnižim zaradama u Srbiji.

Prema podacima Republičkog zavoda za statatisku, prosečna neto januaraska plata Svrljižana iznosila je 68.886 dinara, što je bezmalo 27.000 dinara manje od republičkog proseka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
opština svrljig otpis kamate računi dugovanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana