Tekst objavljen: 30.04.2023 9:00        


Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, na koji se, za jedan ili više projekata, mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave samostalno ili u saradnji sa akreditovanim razvojnim agencijama

Otvoren konkurs za program podsticanja regionalnog rasta, na raspolaganju 325 miliona dinara


Ukupno 325.100.000 dinara opredeljeno je za realizaciju podrške u sufinansiranju, od kojih 85.100.000 dinara za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, a 240.000.000 dinara za sufinansiranje projekata.

U odnosu na ove dve kategorije, predviđeni su i rokovi za podnošenje prijava, i to za slanje prijava za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja počev od 29. aprila zaključno sa 1. oktobrom, a za sufinansiranje projekata od 29. aprila, zaključno sa 15. majem tekuće godine.

Programom za podsticanje regionalnog rasta predviđeno je da Kabinet ministra sufinansira do 80% troškova izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja i samih projekata u oblasti razvojapreduzetništva, investicija i inovacija, unapređenja poslovne infrastrukture, stvaranja povoljnih uslova za brži razvoj startap preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti i poboljšanja poslovne i investicione klime.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Projekti se mogu odnositi na izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja i kulture, socijalne infrastrukture i turizma i digitalizacije opštinskih usluga.

Postupak selekcije sprovodiće se na osnovu kriterijuma finansijskih i operativnih kapaciteta, usklađenosti sa strateškim dokumentima, kao i prema održivosti i efektima samih projekata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
regionalni razvoj javni poziv Srbija projekti lokalnog razvoja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana