Zvanični kurs Evra za dan 12.04.21. :: 117.5666 rsd
Tekst objavljen: 24.07.2017 10:12        


Privredni sud u Beograd doneo je rešenje o otvaranju postupka stečaja nad preduzećem za pružanje finansijskih usluga "Diners Club International Beograd".

Otvoren postupak stečaja nad "Diners-om"

Sud je rešenjem utvrdio da su razlozi za pokretanje stečajnog postupka preteća nesposobnost plaćanja i prezaduženost preduzeća.

Za stečajnog upravnika imenovana je Agencija za osiguranje depozita.

Ročište je održano 12. juna ove godine, a sud je doneo rešenje kojim je utvrdio da je stečajni dužnik nesposoban za plaćanje, jer ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 40 dana od dana dospelosti obaveze.

Na osnovu podataka sa sajta NBS utvrđeno je da je stečajnom dužniku račun u blokadi u neprekidnom trajnju do 40 dana pocev od 3. maja do 12. juna i to u ukupnom iznosu od 624.159.065,14 dinara.

Sud je takođe utvrdio i da postoji osnov za pokretanje stečajnog postupka imajući u vidu da je gubitak društva iznad visine kapitala, odnosno da je imovina društva manja od obaveza za iznos od 1.949.459.000 dinara, da potraživanja društva iznose 772.277.000 dinara, a kratkoročne obaveze iznose 2.886.997.000 dinara.

Zahtev za pokretanje stečaja pokrenuo je "Diners Club International Belgrade" koji je ranije saopštilo da je razlog za podnošenje zahteva prezaduženost tog preduzeća.

Kako je navedeno, nakon zakljucenja transakcije i formalnog preuzimanja vlašništva od strane Erste Card Cluba utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Diners Club International stečajni postupak sud prezaduženost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana