Tekst objavljen: 23.07.2017 11:32        


Kako je Diners Club International Belgrade d.o.o podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka zbog prezadužeosti kompanije, korisnici ove kartice ostali su bez neophodnih informacija.

Kako platiti obaveze na Diners kartici?

Iako je Diners u stečaju, dug korisnicima se ne oprašta, ali kako vršiti uplatu ukoliko je račun zatvoren?

Kako je u prvom trenutku saopšteno iz Diners Cluba, za korisnike kartica se ne menja dinamika izmirenja dospelih obaveza. Uplata bi trebalo da se obavlja kao i do sada – na šalterima banaka, na blagajni " Diners Club-a " u Beogradu, kao i e-bankingom.

Prilikom kontaktiranja korisničkog servisa Diners Club-a, ekipa finansijskog portala Kamatica saznaje,  da je uplate moguće izvršiti na račun u Poštanskoj štedionici: broj 200-2889410101033-20, dok je poziv na broj korisnika ostao isti kao i kod prethodnih uplata. Klijenti i dalje mogu vršiti plaćanje putem e-bankinga, kao i uplatom na šalterima poslovnih banaka, dok uplate na blagajni " Diners Club-a " u Beogradu više nije moguće izvišiti.

Klijenti koji znaju iznos mesečnog zaduženja mogu nastaviti sa uplatom svojih obaveze na navedeni račun, dok oni koji nisu sigurni u vezi iznosa koji treba da uplate, mogu da kontaktiraju Korisnički Servis Diners Cluba na broj 011/308-16-26.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    popovic vesna 05.10.2017 11:11

    Postovani, dali ste sve informacije u vezi placanja obaveza klijenata, ali mene interesuje sledece:
    prilikom otvaranja Diners kartice klijenti su ulacivali depozit. obzirom da sam uplatila depozit pre vise od 10 godine nisam u posedu priznanice o izvrsenom depozitu. Kontaktirala sam korisnicki servis koji ste naveli ali oni kazu da NEMAJU takav podatak, jedino imaju koliko klijenti duguju. Obratila sam se mailom Diners klubu u stecaju i dobila odgovor prosto neverovatan da oni NEMAJU te podatke i da treba da se obratiomo Privrednom sudu u Masarikovoj 2.

    Molim Vas za Vas odgovor od koga mogu dobiti podatak o iznosu uplacenog depozita koji je bio obavezan kako bi se dobila diners kartica, ukoliko klijent nema potvrdu o izvrsenoj uplati depozita - a proslo je vise od 10 godina od izvrsene uplate.

    Molim Vas Vas hitan odgovor, obzirom da je krajnji rok za podnosenje zahteva za povracaj depozita Privrednom sudu u Masarikovoj 2 27.10.2017. godine.

    Sa postovanjem,

  2. User image
    Jovanka 10.10.2017 11:24

    Isti problem imam želim da mi se vrati depozit koji smo svi morali da damo da bi dobili karticu.Karticu sam izvadila pre 23 godine i valjda je normalno da to postoji u Dajnersu.Redovno mi se traži kamata za rate a moj novac mi ne vraćaju.Mnogo nas je u istoj situaciji!

  3. User image
    Cvetko Marinković 21.01.2019 10:26

    Ja sam član Diners Int. od 1972 god. kako je pod stecajem, potrazivanja seu naplacena putem pisanih obavestenja sa podacima o racunu i iznosu dugovanja clanova.
    Isplatio sam celu sumu kao i do sada sve racune na vreme pa i nekoliko dana od propisanih datuma.
    Diners nije upatio potraziocima usluga koji su regulisali medjusobnim ugovorom. Potrazioci usluga koje su placene Diners karticom potrazivali su od clanova Diners kartice odnosno vlasnika kartice.
    I pored regulisane uplate koju je Diners potrazivao od mene, ja sam sada na Kreditnom Birou za dugovanje Dinersu sa sumom od 5,25 RSD. Koje sad precizan, ja ili gospoda koja vode finansijsku evidenciju koja upucuje racune za naplatu .
    kako sam bio dugi niz godina vezan putovanjem i cestim ostajanjem u raznim krejevima sveta a narocito u Engleskoj, zadnjih 5 godina niko nije hteo da prima Diners kartice osim u vecim i poznatijim hotelima a retko gde u restoranima a ni u jednoj prodavnici. To je ukazivalo u tih zadnjih 5 godina da nesto u poslovanju ne valja i da prodavnice po Londonu izbegavaju Diners kartice i ako na vidnom mestu na vratima bila je pored drugih kartica i nalepnica Diners. I u pisanoj formi i usmeno obavestavao menadjment koji su davali odgovor da su oni i obavezi da prime kartici. Ali nije uvek tako.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Diners Club International Belgrade Diners diners kartice uplata stečaj istraživanje kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana