Tekst objavljen: 07.03.2016 11:03        


Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji opštine Rakovica i Privredne komore Beograda potpisan je u Gradskoj opštini Rakovica, gde je otvoren i Šalter za preduzetnike. 

Otvoren šalter za preduzetnike u opštini Rakovica

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Beograda, Milivoje Miletić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić koji su istakli da je cilj saradnje veće zapošljavanje u ovoj opštini, saopšteno je iz Privredne komore Beograda.

Kocić je rekao da postoji više projekata podrške preduzetništvu, a da je otvaranju Šaltera prethodilo osnivanje Kancelarije za brze odgovore.

On je najavio otvaranje šaltera za preduzetnike i u okviru mesnih zajednica, od kojih će prvi biti otvoren uskoro na Vidikovcu.
Privredna komora Beograda ima cilj da podrži razvoj kapaciteta domaćih preduzeća za prihvatanje novih znanja i tehnologija i doprinese kreiranju boljeg poslovnog ambijenta, rekao je predsednik komore, Milivoje Miletić.

On je istakao da je Privredna komora Beograda zadužena pre svega za kreiranje usluga, koje je potrebno pružiti preduzetnicima iz svih sektora da bi bili konkurentni na tržištu.

"To se najbolje ostvaruje direktnim kontaktom sa privrednicima, a formula saradnje lokalne samouprave, Grada i poslovne zajednice u cilju podrške preduzetnicima, pokazala se veoma uspešnom", ocenio je Miletić.

On je istakao da je do sada otvoreno četiri šaltera za preduzetnike, u gradskim opštinama Obrenovac, Voždovac, Zvezdara i Čukarica, koji pružaju pomoć u svim neophodnim administrativnim procedurama prilikom osnivanja firme ili u procesu poslovanja, ali pružaju i konsultantske usluge oko načina da se dođe do neophodnih znanja i veština za uspešno poslovanje, kao i do finansijskih sredstava.

Miletić je podsetio da je u Godini preduzetništva država izdvojila znatno veća sredstva i ocenio da će preko 16 milijardi dinara za te namene biti velika podrška preduzetnicima.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda, Borko Milosavljević rekao je da su analize pokazale da su u poslednji dvadeset godina znatna sredstva uložena u razvoj malih i srednjih preduzeća, ali da koncept razvoja tog sektora nije bio dobar, jer nije bio sistemski podržan i zato nije bio ni održiv.

Sada pružamo takvu podršku, pre svega institucionalnu, uz niz drugih podsticaja, kako bi mala i srednja preduzeća bila održiva, naglasio je on.

"U tom cilju smo povezali gradske opštine sa Privrednom komorom Beograda kako bi Komora svojim kapacitetima dala tu neophodnu institucionalnu podršku. Pored toga, trudimo se da se uz pomoć ovakvih projekata, kao što je Šalter za preduzetnike, skrati birokratija i pruži mogućnost da se na jednom mestu dobiju sve relevantne informacije", rekao je Milosavljević.

Gradski sekretar za privredu, Tijana Maljković najavila je da će sredinom marta biti objavljen spisak subvencija Grada preduzetnicima i da će dvostruko više sredstava nego prošle godine, preko 40 miliona dinara, biti uloženo u poljoprivredu.

Sekretarijat za privredu organizuje i niz radionica i sajmova u cilju podrške preduzetništvu, a prvi u nizu biće Sajam ženskog preduzetništva, 15. marta, kazala je Maljković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
država novi preduzetnici mladi preduzetnici biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana