Tekst objavljen: 15.05.2016 11:26        


Nova poslovnica Halkbanke svečano je otvorena u Pančevu u prisustvu predstavnika Vlade Srbije, ambasade Turske u Srbiji, grada Pančeva i te turske banke koji su poručili da je to dobra preporuka za dolazak i drugih turskih investitora. 

Otvorena Halkbank poslovnica u Pančevu

Predstavnici Halkbanke rekli su da očekuju dobru poslovnu saradnju u skladu sa tradicionalnim dobrim odnosima Srbije i Turske.

Prilikom svečanog otvaranja rečeno je i da Halkbanka širi svoju poslovnu mrežu i da sada ukupno ima 27 poslovnica.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić zahvalio se prestavnicima banke iz Turske što su odabrali Srbiju kao mesto za širenje svog poslovanja i dodao da nakon toga može da se očekuje da će se povećati broj turskih preduzeća i kompanija koje će poželiti da dođu i posluju u Srbiji.

''Iskustva Makedonije, Bosne i Crne Gore su pokazala da gde god su dolazile banke dolazile su i velike kompanije, a ovo je vreme najboljih mogućih odnosa dve zemlje - Srbije i Turske kako što se tiče privrede, tako i u svakom drugom smislu'', rekao Ljajić.

On je dodao da postoji veliko interesovanje kompanija iz različitih sektora da ulažu u Srbiju.
Ljajić je rekao da očekuje da će otvaranje poslovnice Halkbanke u Pančevu utičati na povećanje kreditne aktivnosti jer je iskustvo na primeru Makedonije pokazalo da su nakon dolaska Halkbanke mala i srednja preduzeća bili najveći korisnici kredita.

''Nadamo se da će se to ponoviti i u Srbiji'', rekao je Ljajić dodajući da očekuje otvaranje još ekspozitura širom Srbije.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj istakao je da očekuje da će trgovina i privreda uopšte u Pančevu osetiti boljitak nakon otvarnja banke i dodao da se turski investitori najčešće opredeljuju da investiraju tamo gde postoji Halkbanka.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izrazio je uverenje da će Halkbanka biti pouzdan partner biznis sektoru i da su njenim dolaskom otvorena vrata za dolazak drugih turskih investitora.

Generalni direktor Halkbank Turska Ali Fuat Taškesenlioglu najavio je da će ta banka širiti poslovanje i otvarati još poslovnica kako u Beogradu tako i širom Srbije.

Reč je o jednoj od najvećih banka u Turskoj koja je osnovana 1938. godine i danas ima više od 900 filijala i 17.000 zaposlenih.

Od 2011. godine prisutna je u Makedoniji, a 2015. godine postala je većinski vlasnik Čačanske banke u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otvaranje poslovnica Halk banka Turska banka krediti za preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana