Tekst objavljen: 04.04.2019 12:45        


Putnici su na TripAdvisoru sada već tradicionalno ocenili svetske aviokompanije te je ta platforma objavila svoju godišnju listu deset najboljih.

Ovo je 10 najboljih svetskih avio-kompanija po izboru putnika

Rangiranje je temeljeno na milionima recenzija, ocena i komentara putnika objavljenih kroz celu prošlu godinu koji su potom analizirani pomoću algoritma, prenosi Seebiz.

1. Singapore Airlines

Ta je azijska aviokompanija zasela na tron drugu godinu zaredom, a osim što je odnela titulu najboljeg avioprevoznika, putnici su procenili da ona ima i najbolju ekonomsku klasu.

2. Qatar Airways

Dok je prošle godine Qatar Airways zauzeo tek osmo mesto, ove je godine skočio za čak šest pozicija, a proglašen je i aviokompanijom s najboljom biznis klasom što ne čudi budući da se sedišta onde, a i u prvom razredu, mogu spustiti te imitirati krevete.

3. EVA Air

Tajvanska aviokompanija se ove godine našla na trećem mestu, što je rast od dve pozicije, a putnici su posebno bili zadovoljni prostornom ekonomskom klasom te hranom.

4. Emirates

Najveću bliskoistočnu aviokompaniju putnici su ocenili slabije nego u 2018. te je pala za jedno mesto. Ipak, Emiratesov prvi razred pokosio je svu konkurenciju i proglašen je najboljim.

5. Japan Airlines (JAL)

Iako se najveća japanska aviokompanija ove godine našla jedno mesto niže na listi najboljih, putnici su posebno pohvalili osoblje JAL-a te veoma čiste avione.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

6. Southwest Airlines

Ova je američka kompanija najveći niskobudžetni avioprevoznik na svetu i drugu godinu zaredom zauzela je šesto mesto na TripAdvisorovoj listi. Southwest Airlines izdvaja se od ostalih aviokompanija ove klase po tome što nudi besplatna bezalkoholna pića i užinu tokom leta te ne naplaćuje čak dva komada prtljaga, što je veoma neobično s obzirom na cene letova.

7. Azul

Brazilska aviokompanija dve je pozicije više nego prošle godine, a to se u najvećoj meri pripisuje sedištima „Skysofas“ iz ekonomske klase, odnosno četiri sedišta koja se mogu povezati i tako postati „prostran kauč za porodicu, parove ili prijatelje koji putuju zajedno“.

8. Air New Zealand

Uprkos tome što je potonuo za šest pozicija sa svog prošlogodišnjeg drugog mesta na listi najboljih aviokompanija, Air New Zealand proglašen je najboljim u kategoriji Premium ekonomske klase, a njegovi su putnici posebno naglasili širok izbor filmova i serija koju taj prevoznik nudi na svojim letovima.

9. Jet2.com

Britanski niskobudžetni avioprevoznik pao je za dva mesta ove godine, ali je odneo titulu najboljeg ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, već i u celoj Evropi.

10. ANA (All Nippon Airways)

Ova se japanska kompanija prvi šut našla na TripAdvisorovoj listi, a visoko je ocenjena zbog usluge i odnosa prema putnicima.


Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
qatar airways Emirates avio kompanije avio kompanija 10 najboljih na svetu top 10

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana