Tekst objavljen: 26.11.2021 16:00        


Cene nekretnina u Beogradu neprestano rast, pa je posebno mladima - pojedincima i porodicama - sve teže da se skuće. Ne samo da kvadrat skače, već je teško naći i idealnu lokaciju i kvalitetan stan

Ovo je pet krajeva Beograda u kojima su kvadrati nešto jeftiniji


Prema podacima RGZ-a, prosečna cena kvadrata u prestonici, u novogradnji, i dalje iznosi 1.981 evro, a prema podacima jednog domaćeg sajta za nekretnine - 2.216 evra. S druge strane, odnos cena u starogradnji je 1.459 evra (RGZ) naspram 1.837 evra.

Svakako treba imati u vidu da cena po m2 u nekim delovima Beograda iznosi čak nekoliko hiljada evra, dok je na nekim lokacijama još uvek moguće naći cifru od 800 do 1.000 evra. Upravo sada vam otkrivamo te gradske zone.

Miljakovac

U ovom kvartu, udaljenom 10-ak kilometara od centra grada, nadomak prelepe šume, izvora i parkova, moguće je naći nekretnine iz starogradnje i novogradnje, a prosečna cena po metru kvadratnom je oko 1.086 evra.

Železnik

Naselje koje pripada Čukarici, relativno blizu Žarkova, Banovog brda i Ade, već neko vreme ima "fiksnu cenu", tačnije cifre nisu mnogo rasle. Optimalno, cena po m2 je od 1.024 do 1.308 evra, zavisno od lokacije, pozicije stana, tipa gradnje.

Mirijevo

Odemo li na skroz drugu stranu grada, dolazimo do zone koju nazivaju "gradilište", zato što se u Mirijevu neprestano gradi. Prosečna cena po kvadratu je 1.174 evra, s tim što je novogradnja skuplja i cifre dosta variraju u odnosu na to koji deo Mirijeva birate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Petlovo brdo

Od ovog dela grada do centra vam treba dobrih 11,5 kilometara, a ono što mu je slaba tačka jeste prevoz, i generalno je lošije uređen i snabdeven od Vidikovca, koji je u blizini. To svakako utiče i na cenu. Na Petlovom brdu cena po m2 je oko 1.113 evra, a neretko i manje, dok je na Vidikovcu cifra već napredovala do 1.300/1.400, a u nekim slučajevima i do čak 1.700 evra.

Borča

Ovaj deo grada, blizu Beograda, ali i Pančeva, nudi potpuni drugačiji doživljaj, više vojvođanski, a cena po kvadratu i dalje u vrednosti od 850 evra. Pritom, nije zanemarljivo to što Borča konstantno napreduje, pretendujući da postane centar nekih IT i poslovnih zbivanja, što bi svakako doprinelo daljem rastu naselja i atraktivnosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
delovi Beograda Miljakovac Železnik Petlovo brdo Borča Beograd nekretnine cena kvadrata u beogradu mirijevo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana