Zvanični kurs Evra za dan 25.10.21. :: 117.5803 rsd
Tekst objavljen: 31.03.2021 12:10        


Još jedna turistička primorska zemlja otvara se za Srbe - Kipar je uvrstio dodatnih 16 zemalja na listu država čiji građani mogu da putuju u tu zemlju, a među njima je i Srbija

Ovog leta ćemo moći da idemo i na Kipar

Kipar je odobrio mogućnost ulaskaturistimaiz Velike Britanije, Rusije, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine, Libana, Egipta, Belorusije,Srbije, SAD i Katara, koji do sada nisu bili na listi zemalja čiji su državljani mogli da uđu u tu zemlju, objavilo je kiparsko ministarstvo zdravlja,preneoje AFP.

Od prvog aprila, državljani tih 16 zemalja neće morati da imaju posebnu dozvolu za ulazak niti će morati da idu ukarantin.

Za ulazak na Kipar, moraće da imajunegativan testna virus korona ne stariji od 72 sata, kao i da se testiraju prilikom samog dolaska na Kipar.

Od prvog maja, turisti iz Velike Britanije, koji su vakcinisani, moći će da uđu na Kipar bez bilo kakvih restrikcija. Svi turisti moraće na Kipru da se pridržavaju zdravstvenih protokola, kao što su obaveznonošenje maskei održavanje fizičke distance.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kipar je prošle godine zabeležio 85 odsto manji prihod od turizma usled pandemije virusa korona. Među najviše turista na Kipru su oni iz Velike Britanije, Rusije i Izraela. Turizam, inače, čini 15 odsto kiparskog bruto društvenog proizvoda.

Kipar je imao dva nacionalna lokdauna do sada, ali je pandemija u toj državi bila blaža nego u mnogim EU zemljama. Do sada je na Kipru, koji ima nešto više od 875.000 stanovnika, zabeleženo 45.000 slučajeva virusa korona, a250 osoba je preminulo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Kipar letovanje letovanje 2021 pandemija pcr test

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana