Tekst objavljen: 21.09.2015 12:29        


Berzanski indeksi na Atinskoj berzi i prinosi na grčke hartije od vrednosti su danas pali, nakon što je levičarska stranka Siriza odnela pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, javlja Rojters. U fokusu investitora više nisu izbori, već formiranje nove vlade, kao i primena uslova iz trećeg međunarodnog paketa pomoći Atini, ocenjuje britanska agencija.

Pad indeksa na Atinskoj berzi i prinosa na obveznice

Rano jutros, glavni indeks Atinske berze, Athex, izgubio je 0,89 odsto vrednosti, dok su akcije vodećih banaka pale za 2,24 odsto.

Kamatne stope na 10-godišnje grčke obveznice pale su za jedan bazni poen, na 8,25 odsto.

"Tržište je u velikoj meri ignorisalo pobedu Sirize, pojedini investitori su ostvarili dobit, ali su cene i dalje atraktivne", izjavio je direktor investicione kompanije Aset Vaiz Capital Management, Kostis Morijanos.

Grci su, većinom glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima, juče ponovo ukazali poverenje levičarskoj stranci Siriza, premijera Aleksisa Ciprasa, koja je osvojila 35,47 odsto glasova u odnosu na opozicionu Novu Demokratiju koja je dobila 28,09 odsto poverenja, pokazali su rezultati na osnovu 99,44 odsto prebrojanih glasova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad indeksa državne obveznice pad vrednosti akcija atinska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana