Tekst objavljen: 11.08.2022 11:45        


Zlato je danas nastavilo silazni trend na berzi u Singapuru

Padaju cene tri plemenita metala

Cena zlata je skliznula na današnjem trgovanju u Aziji, pošto su investitori procenjivali kakav bi uticaj moglo da ima hlađenje inflacije u SAD na buduće odluke Federalnih rezervi o monetarnoj politici.

Zlato je prvo skočilo u sredu nakon što je objavljeno da je američki indeks potrošačkih cena usporio u julu više nego što se očekivalo, što nagoveštava da bi FED mogao da bude manje agresivan s podizanjem kamatne stope.

Cena ovog plemenitog metala je juče prvo porasla za 0,8 odsto na 1.807,93 dolara,odnosno nanajviši nivo od 5. jula, nakon čega je krennula "u rikverc" i zaključila trgovanje u padu za 0,1 procenat.

Zlato je danas nastavilo silazni trend na berzi u Singapuru, gde je na spot trrgovanju cena pala za 0,3 procenta na 1.786,26 dolara za uncu rano popodne po lokalnom vremenu, izveštava Blumberg.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cene srebra i paladijum su takođe oslabile, dok je platina ojačala.

Pojedini trgovci su snizili procene vezane za povećanje FED-ove ključne kamate i sada predviđaju podizanje stope za pola procentnog poena kao najverovatniji ishod sednice američke centralne banke sledećeg meseca, dok suranije očekivali još jedno povećanje od tri četvrtine procentnog poena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zlato cena zlata plemeniti metali cena plemenitih metala srebro platina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana