Tekst objavljen: 05.02.2020 10:55        


Preduzetnicima-paušalcima 18. februara ističe rok za plaćanje mesečnih obaveza po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za januar 2020

Paušalci imaju rok do 18. februara da plate poreske obaveze

Kako podseća Poreska uprava, rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima-paušalcima dostavljena su u poresko sanduče na portalu Poreske uprave, navedeno je u saopštenju.

Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela u Republici Srbiji (MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije, Halcom, E-Smart Systems).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime preduzetnika-paušalca vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti.

Poreska uprava podseća preduzetnike paušalce da ukoliko do sada nisu preuzeli poreska rešenja, to učine kako bi mogli da ispune svoju zakonsku obavezu u roku. Detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom Kontakt centra Poreske uprave na brojeve telefona 0700 700 007 i 011 331 01 11, naći na sajtu www.purs.gov.rs i društvenim mrežama Poreske uprave (Facebook, Twitter, Instagram).

Takođe, u 37 filijala Poreske uprave u Srbiji, na jedinstvenom poreskom mestu "Vaš poreznik" može se informisati o sistemu paušalnog oporezivanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
18 februar porez paušalci paušalci porez poreske obaveze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana