Tekst objavljen: 25.03.2016 11:06        


Predsednik Izvršnog odbora Piraeus bank Vojislav Lazarević izjavio je da je ta banka očistila bilanse od problematičnih kredita, takozvanih NPL-ova, nastalih u ranijem periodu, a za to je izdvojila rezervacije od 42 miliona evra. 

Piraeus banka odvojila 100 miliona za kredite u 2016.

Lazarević je istakao da to ne znači da je Piraeus banka odustala od naplate NPL-ova, ali da je cilj da se na zdravim osnovama sprovodi poslovni plan za ovu godinu, a to je da plasira više od 100 miliona evra novih kredita.

Od toga, plan je da 30 miliona evra budu krediti za mala i srednja preduzeća, a 34 miliona za građane.
Lazarević je, na konferenciji za novinare, naveo da je ta banka u 2015. poslovala s gubitkom od 32 miliona evra, ali to je mahom zbog rezervisanja za NPL.

Prema njegovim rečima, adekvatnost kapitala je na kraju prvog kvartala 2016. bila 22,69 odsto, a to je iznad propisanog minimuma, i iznad nivoa bankarskog sektora od 21,22 odsto.

Lazarević je istakao da očekuje da će Piraeus ovu poslovnu godinu završiti u plusu.
Govoreći o stambenim kreditima u švajcarskim francima član IO Stiv Frustis rekao je da je ta banka spremna da pomogne zaduženim građanima, pa je podržala inicijativu i modele koje je preporučila NBS.

"Mi ne zatvaramo oči i uši na probleme građana. Želimo da im pomognemo da otplate te pozajmice, da bismo pomogli i sebi", rekao je on.

Upitan da li je do sada aktivirana hipoteka nad nekim od stanova, on je rekao da je to poslednja mera, da banka to ne želi da radi i pozvao sve klijente koji su u problemu da se jave, kako bi se našlo najbolje rešenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hipoteka nenaplativi krediti Piraeus banka krediti Piraeus bank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana