Tekst objavljen: 14.06.2016 15:59        


Plazma keks iz kompanije "Bambi" osvojio je danas titulu ovogodišnjeg "najomiljenijeg domaćeg proizvoda", a kompanija Dijamant osvojila je zvanje "najomiljeniji domaći proizvođač", po mišljenju potrošača ankete sprovedene povodom dodele priznanja "Moj izbor". 

Plazma najomiljeniji proizvod, a proizvođač Dijamant

U Svečanoj sali Skupštine Beograda, u organizaciji udruženja "Moja Srbija" i Privredne komore Beograda, uz podršku Grada, po šesti put su svečano dodeljena priznanja "Moj izbor" za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača.

Svečanu dodelu priznanja otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je ukazao na značaj razvoja domaće proizvodnje za ukupan razvoj srpske privrede i poboljšanje standarda građana.

"Mi smo prepoznali i kvalitet ideje i opšte koncept ''Moja Srbija'' za privredu naše države. Privrendi potencijal koji ima Srbija nije mali i upravo ovakve akcije mogu da daju vetar u leđa proizvođačima koji danas u Srbiji proivode srpske proizvode, koji su ''naši'' u smislu da naš proizvod, naše umeće koriste kupci u zemlji", rekao je Mladenović.

On je poželeo da bude još više domaćih proizvođača i prepoznatljivih brendova, sa kojima ćemo moći da izlazimo i na strana tržišta, a koji će zaposliti još više ljudi.

Izvršni direktor Privredne komore Beograda Svetozar Krstić istakao je da je misija Komore podsticanje domaćih proizvoda, zbog čega podržava ovako plemenitu akciju.
On je ukazao da postoji i veliki broj proizvođača koji su okrneuti ka izvozu.

Krstić je izrazio uverenje da se iz godine u godine povećava broj proizvođača koji mogu biti konkurentni i na najzahtevnijim tržištima sveta.

Predsednik Udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić objasnio je da je glasanje obavljeno u dva kruga, i da je obuhvaćeno najmanje 120 najboljih brendova u zemlji.

"Moja Srbija", kako je dodao, sprovodi istraživanje koje ukazuje da nije tačna tvrdnja da potrošači više veruju uvoznim proizvodima.

Preko dve trećine potrošača kupuje i ima poverenje u domaće proizvode, pokazalo je istraživanje koje ovo Udruženje sprovodi četiri godine, naveo je Ristić.

Potrošači, prema njegovim rečima, želeli bi da se posebno obeleže domaći proizvodi, a nagrada "Moj izbor" im olakšava odabir.
Ristić je izrazio uverenje da će iduće godine u izbor biti uvršteno više od 1.000 domaćih brendova, istakavši da "Srbija ima itekako šta da ponudi".

Ove godine, u konkurenciji za priznanje "Moj izbor", koje se dodeljuje isključivo na osnovu mišljenja potrošača, našlo se 565 domaćih proizvoda i brendova.

Osim 12 priznanja za brendove koji su u svojim kategorijama ostvarili najbolje rezultate, dodeljene su i zlatne medalje za najomiljeniji proizvod i najomiljenijeg domaćeg proizvođača.

Istraživanje, koje je izvršilo udruženje "Moja Srbija", obuhvatilo je 2.010 ispitanika u 11 gradova Srbije.
Anketirani su isključivo potrošači koji su u Maks supermarketu obavili kupovinu.
Nagrade "Moj izbor" dobili su u kategoriji Mleko i mlečni proizvodi - Moja kravica, u kategoriji Slatkiši - Plazma keks, u Mesu i mesnim prerađevinama - Zlatiborac, u kategoriji Ulje, prilozi i prelivi - Dijamant ulje, u kategoriji Supe, brašno i dodaci jelima - Začin C.

U kategoriji Odeća, obuća i proizvodi od tekstila nagrađen je "Ledžend" (Legend), u kategoriji Sve za kuću - Metalac posuđe, kod Bezalkoholnih pića - Next, kod Kozmeike i sredstava za higijenu - Meirk, kod Vina - Ždrepčeva krv, kod piva - Zaječarsko pivo i kod žestokih pića - Rubin vinjak.

Menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Bambi Nemanja Brkić, izrazio je zadovoljstvo što je Plazma šestu godinu za redom osvojila nagradu najboljeg slatkiša, a sada je i proglašena za najomiljeniji domaći proizvod.

"To su glasovi naših potrošača širom naše zemlje, koji su na najbolji mogući način ocenili Plazmu i Bambi proizvode, i daje nam podstrek da budemo još bolji", istakao je Brkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
moj izbor omiljeni slatkiš plazma dijamant domaći proizvodi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana