Tekst objavljen: 19.05.2018 11:32        


Iako je rok za registraciju stambenih zajednica istekao odavno, uvođenje prinudne uprave je na čekanju. 

Pljušte zahtevi za prinudne upravnike, kazne milionske

Ipak, u odeljenja za stambene poslove ovih dana pristiže veliki broj zahteva komunalnih inspektora za uvođenje prinudnih rukovodilaca višespratnica, mada su opštinama još vezane ruke. Razlog tome je što odluka o visini takse za angažovanje još nije doneta, pišu Večernje novosti.

Svi rokovi odavno su probijeni, a dok "prinudni" ne stupe na dužnost, sklapaju se ugovori sa običnim ili profesionalnim upravnicima po uobičajenoj proceduri. Vremena za ovaj postupak je još malo, jer čim Skupština grada bude usvojila visinu plate za "nametnute" šefove, višespratnice će dobiti onog kojeg im opština odabere.

Ipak, još jedno pitanje koje se postavlja je da li će biti dovoljan broj profesionalnih upravnika da pokrije sve višespratnice koje su preostale.

“Do sada je registrovano više od 70 odsto zgrada”, navode u Opštini Stari grad. “Zahteva za uvođenje prinudne uprave je do današnjeg dana podneto 50. Na listi profesionalnih upravnika koji zadovoljavaju uslov da budu imenovani za prinudnu upravu za Opštinu Stari grad je evidentirano devet”.

Kazne za stambene zajednice mogu da budu od 50.000 do dva miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
upravnik zgrade novčane kazne prinudni upravnik zgrade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana