Tekst objavljen: 10.09.2014 18:43        


Danas je počela sa radom "prva mobilna onlajn banka u regionu". Kako je saopšteno, koristiće se mreža Telenor prodavnica, u koje će korisnici samo jednom doći, kada je potrebno da potpišu ugovor.

Počela sa radom Telenor Banka Martin Navratil, Dušan Vujović, Jun Fredrik Baksas, Uve Fredhajm

Pozitivne promene koje Telenor Banka donosi na naše tržište su svakako bankomati na kojima će biti moguće i podizanje i deponovanje novca kao i paket tekućeg računa bez mesečne naknade ali sa novim, do sada nepoznatim troškom za tarife drugih banaka - SMS notifikacijom prilikom odliva novca. U ponudi je i tekući račun čija mesečna naknada iznosi 300 dinara a SMS poruke o odlivu sa tekućeg računa su u okviru ovog paketa besplatne.

Otvaranju banke prisustvao je i Dušan Vujović, ministar finansija u Vladi Republike Srbije kao i Jun Fredrik Baksas, predsednik i generalni direktor Telenor grupe koji su pozdravili ambiciju Telenora da "digitalizuju" srpsko bankarstvo.

U ovom trenutku pre bi mogli da zaključimo da je u pitanju platni servis nego kompletna banka. Razlozi za ovaj utisak leže u činjenici da NBS sa zastarelom regulativom ne prepoznaje termine kao što su mobilna banka, onlajn, internet pa samim tim i želja jedne banke da unese nove tehnologije i proizvode biva ograničena Zakonima iz prošlog veka. Drugi razlog je to da su na zvaničnom sajtu predstavljene samo transakcione usluge vezane za tekući račun dok se kreditni, depozitni poslovi (štednja) i poslovanje sa privredom pojavljuju samo u Opštim uslovima poslovanja i to vrlo konfuzno jer dokument koji predstavlja ponudu za pravna lica i preduzetnike datira iz Septembra 2013 god. i pripada KBC banci pa nije jasno da li te usluge uopšte nude ili samo "drže u izlogu".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telenor banka telenor banka tekući račun

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana