Tekst objavljen: 12.12.2022 12:55        


Dolar je ojačao na azijskim tržištima na početku nedelje, podstaknut podacima da su proizvođačke cene u Sjedinjenim Državama porasle u novembru više nego što se očekivalo

Početak nedelje obeležio uspon dolara


To ukazuje na uporne inflatorne pritiske i povećava šanse da Federalne rezerve (FED) u dužem periodu zadrže kamatne stope na višem nivou.

Dolar je porastao za 0,35 odsto prema japanskom jenu na 137,05 jena. U odnosu na korpu valuta, dolarski indeks se popeo za 0,12 procenata na 105,18 poena, izveštava Rojters.

Evro se, prema poslednjim podacima sa berzi, trgovao za 1,0509 dolara, što je za 0,2 posto niži nivo nego na prethodnoj sesiji, a britanska funta je pala za 0,31 procenat na 1,2229 dolara.

Australijski i novozelandski dolar su takođe oslabili prema američkom dolaru za po 0,34 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kineski juan se blago spustio na 6,9798 juana za dolar na tržištima van kontinentalne Kine, pod pritiskom zabrinutosti zbog potencijalnog rasta broja kovid slučajeva pošto Peking ublažava stroge korona mere ograničenja, prenosi Tanjug.

Indeks proizvođačkih cena u SAD zabeležio je u novembru rast od 0,3 procenta na mesečnom nivou i od 7,4 posto na godišnjem, pokazali su podaci objavljeni u petak, što je malo iznenađenje imajući u vidu da je na tržištima predviđan rast od 0,2, odnosno 7,2 posto, respektivno.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
američki dolar kurs američkog dolara kurs deviza vesti sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana