Zvanični kurs Evra za dan 28.01.21. :: 117.5723 rsd
Tekst objavljen: 18.10.2020 15:00        


Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokrenulo je onlajn peticiju "Ne uništavajte IT", nakon nedavnog saopštenja Poreske uprave u kojem se traži samoinicijativno prijavljivanje poreza za prihod iz inostranstva, piše portal Startit

Pokrenuta peticija za smanjenje poreza frilenserima

Savo Manojlovićiz tog udruženja objašnjava da iako u naslovu peticije stoji IT, ona se zapravo odnosi na sve koji zarađuju koristeći digitalne platforme, odnosno na sve one koje je Poreska uprava pomenula u svom saopštenju.

Ukoliko sakupe 10.000 onlajn potpisa, pravno-ekonomski tim Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti će uraditi uporednu analizu oporezivanja IT sektora.

Ako dostignu cilj od 15.000 potpisa kreću u medijsku kampanju, a na 20.000 će formirati pregovarački tim, zajedno s potpisnicima peticije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Postoji jedna zastarelost propisa i načina oporezivanja ovih ljudi. Vi kada imate uplate od na primer 1.000 evra, može se destiti da državi date i 80 odsto prihoda, što je zaista mnogo. Država mora da shvati vrstu odgovornosti, ali i šansu koja postoji u ovoj sferi poslovanja. Ti ljudi nikako nisu na teretu države, ne traže subvencije, a donose čist profit kroz izvoz svojih usluga", rekao je Manojlović.

1 komentar

  1. User image
    Goran 14.12.2020 23:16

    Ceo taj nakaradni zakon treba ukinuti!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
smanjenje poreza peticija frilenseri u srbiji frilenseri online peticija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana