Tekst objavljen: 15.04.2019 11:55        


Posle četiri meseca štrajka i blokade pisarnica jednog broja organizacionih jedinica katastra, normalizuje se rad katastra.

Ponovo radi katastar: Od danas nesmetan upis nekretnina

Građani Srbije od danas ponovo mogu da dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti, u skladu sa Odlukom o minimumu procesa rada u RGZ-u, a koju je doneo direktor te institucije Borko Drašković na osnovu uredbe Vlade Srbije.

Utvrđeno je da zaposleni mogu organizovati štajk, ali tako da ne ugroze javni interes, opštu sigurnost, sigurnost lica i imovine, kao i funkcinisanje zavoda.

Odlukom, koja je doneta na osnovu Uredbe Vlade Srbije, određuje da za vreme trajanja štrajka u svakoj od užih organizacionih jedinica za minimum procesa rada neophodno obezbediti rad 30 posto od ukupnog broja zaposlenih.

U odluci su navedeni poslovi koji se i u vreme trajanja štrajka moraju obavljati u celini i to u sektorima informatike i komunikacione tehnologije, geodetskih poslova, strateškog razvoja, pravnih poslova, nadzora i kontrole, kao i u sektoru za katastar nepokretnosti.

Katastar nepokretnosti i u vreme štrajka izdavaće kopije katastarskih planova i uverenja iz elaborata i baze premera koji se izdaju u sedištu Zavoda, radiće i prijemne kancelarije u Služabama za katastar nepokretnosti, strankama će biti omogućeno da podnose zahteve za upis i izdavanje lista nepokretnosti, a biće omogućen nesmetan prijem i ekspedicija pošte.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Sektor za katastar nepokretnosti u vreme štrajka obavljaće i poslove u vezi s premerom i izdavanjem kopija planova od značaja za bezbednost zemlje, omogućiće nesmetani rad Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima odnosno ulaz svim strankama u prostorije gde se izlaganje obavlja, kao i izdavanje ovlašćenim geodetskim organizacijama zahtevanih podataka, navedeno je u odluci direktora RGZ. Ulaz u poslovne prostorije Službi za katastar nepokretnosti i sedišta RGZ ne sme biti zaključan za vreme radnog vremena, navodi se u Odluci o minimumu procesa rada, a kontrolu ulaza i izlaza, odnosno obezbeđenja za vreme štrajka, mogu da sprovode samo ovlašćena lica zavoda.

Zaposleni koji hoće da rade, ne smeju biti sprečeni da izvršavaju "poslove svog radnog mesta", niti im se sme sprečavati korišćenje sredstava za rad kojima se koriste pri obavljanju poslova, dodaje se u odluci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
borko drašković katastar okončan štrajk štrajk upis nekretnina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana