Tekst objavljen: 14.11.2013 10:00        


Kako bi bar delimično obnovila odeću i obuću za hladne dane, četvoročlana porodica mora da izdvoji najmanje dve prosečne zarade. U firmirane butike stigle su nove kolekcije, ali građani Srbije uglavnom odlučuju da pazare pristupačniju garderobu u buticima nepoznatih marki, na buvljacima ili u komisionim prodavnicama.

Porodici za zimsku odeću potrebne barem dve plate

Nove čizme, duboke patike, zimska jakna, kaput i topao džemper samo su neke od stvari koje su deci, a i njihovim roditeljima potrebne pred početak nove zimske sezone.

U zemlji u kojoj je prosečna zarada jedva nešto veća od 40.000 dinara i u kojoj je zvaničnom statistikom za odeću i obuću namenjeno oko 3.000 dinara mesečno, kupiti sve što je potrebno za zimu nemoguća je misija.

Zato oni koji odluče da iz svojih skromnih budžeta izdvoje novac za zimsku odeću, uglavnom kupuju na rate, plaćaju čekovima ili štede do početka sniženja, koja se očekuju polovinom decembra, pred novogodišnje praznike.

Obnavljanje toplije garderobe najviše nedaća stvara višečlanim porodicama, pošto kupovina odeće i obuće za roditelje i decu zahteva velike izdatke. Najteže je roditeljima čija su deca mala, pa brzo prerastaju staru odeću jer je njima svake godine potrebno kupiti novo.

Veliki broj građana Srbije ne može sebi da priušti kupovinu skupe i kvalitetne garderobe poznatih proizvođača, pa se i za zimu snabdeva obućom i odećom u kineskim prodavnicama, na pijacama i buvljacima, buticima s robom iz Turske, Bugarske i Rumunije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zima odeća obuća garderoba Srbija kupovina potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana