Tekst objavljen: 28.04.2022 16:10        


Kompromitovana kineska grupacija Evergrande cilja prodaju nekretnina u iznosu od oko milijardu juana (oko 152,26 miliona dolara) za vrieme predstojećeg praznika Zlatne nedelje u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Kako ističe Rojters, ova graditeljska firma nudi stanove s popustima

Posrnuli kineski gigant prodaje milionske stanove po znatno nižoj ceni


Sa dugovima naraslim do 300 milijardi dolara, Evergrande se bori da nastavi građevinske radove i isporuči nekretnine kupcima, rekavši ovog mjeseca da je izgradnja nastavljena na 95 odsto započetih projekata.

Kompanija nudi posebne popuste na 10.000 stanova u 413 projekata kako bi podstakla prodaju u prazničnom periodu.

U 2021. godini Evergrande je zabeležio ugovorenu prodaju od 443 milijarde juana, što je pad od 39 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Nije otkriven cilj prodaje za 2022. godinu, a kompanija je prestala i da objavljuje ranije redovne mesečne izveštaje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Zlatna nedjelja preklapa se sa Praznikom rada, u periodu od 25. aprila do 4. maja, a najveći „teret“ podneće poslovna jedinica kompanije u provinciji Sečuan.

Evergrande je u svojim agresivnim promocijama nudio popuste od 30 odsto tokom praznika Zlatne nedelje 2020. godine, pre nego što je upala u dužničku krizu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kina evergrande grupa prodaja stanova popust građevinska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana