Tekst objavljen: 17.03.2022 14:55        


Poštanski saobraćaj u oblasti univerzalne usluge Pošta Srbije obavlja sa Ukrajinom i Rusijom, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno korišćenjem usluge PostCash (međunarodna uputnica), saopštio je danas RATEL

Poštanski operatori obustavili prijem pošiljaka za Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju


Kada je reč o slanju novca za Ukrajinu uslugom PostCash isplata je ograničena na lokacije koje su izvan regiona Donjeck i Lugansk, u zavisnosti od trenutne bezbednosne situacije.

Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, zbog trenutnog stanja i konflikta između Rusije i Ukrajine na teritoriji Ukrajine, obustavili su prijem pošiljaka za teritorije Rusije, Ukrajine i Belorusije.

ERGP (European Regulators Group for Postal Services) započeo je akciju za podršku inicijativi evropskih poštanskih operatora, pokrenutoj sa ciljem smanjenja ili ukidanja poštarina za pošiljke naslovljene za Ukrajinu koje sadrže humanitarnu pomoć.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, kao i JP Pošta Srbije, obavestili su RATEL da do sada nisu imali nijedan zahtev za slanje humanitarne pomoći građanima Ukrajine.

RATEL navodi da nastavlja da prati situaciju i da će sve naredne korake preduzimati u skladu sa interesima korisnika i preporukama međunarodnih organizacija u oblasti poštanskih usluga.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prijem pošiljki obustava prijema pošiljki pošta pošta srbije ratel rat u ukrajini rusija ukrajina belorusija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana