Tekst objavljen: 02.11.2015 13:33        


Predsednik skupštisnkog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Veroljub Arsić izjavio je danas da povećanje plata u javnom sektoru neće biti linearo, već će najopterećenije profesije dobiti više.

Povećanje plata i penzija neće biti linearno

"Prema informacijama koje imam, ne bi trebalo da povećanje bude linearno, već bi povećanje trebalo da obuhvati najugroženije i najopterećenije profesije i građane", rekao je Arsić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, i predviđanja ekonomista da bi zarade mogle da budu povećane do dva odsto, odnosi se na ukupnu masu isplata u javnom sektoru.

"Vlada Srbije radi na najosetljivijim i najvažnijim grupama kojima bi u narednom periodu trebalo da dobiju povećanje", rekao je on.

Upitan da li za to ima novca, Arsić je rekao da ima i da je povećanje moguće.
"Sam postupak mera štednje predviđao je najgore moguće scenarije za Srbiju, a daleko smo od toga. Daleko su veće uštede u budžetu i od planiranog deficita, ali i naplata poreza na dodatu vrednost, akciza, carina Imamo prostor da se ovo povećanje i uradi", rekao je Arsić.

Naravno, nije to povećanje važno samo za one ljude koji će njime biti obuhvaćeni, dodaje on, već i za samu državu jer i kroz javnu potrošnju na neki način finansirate i realni sektor koji konzumira robu i usluge.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate u 2015 male penzije povećanje plata i penzija dogovor sa mmf Srbija javni sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana