Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 16.05.2019 15:50        


Novi traktor koji je izašao iz obnovljenog pogona fabrike IMT u Jarkovcu predstavljen je na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Povratak legendarnog IMT-a, Indijci predstavili prve modele

"IMT-ovi modeli, koje smo predstavili na Sajmu, sastavljeni su u fabrici Jarkovac, a do kraja godine biće sastavljena još dva modela, IMT 565 i IMT 577. Početkom sledeće godine počeće da radi nova hibridna fabrička linija za sklapanje traktora u Jarkovcu", kaže zamenik direktora kompanije Tafe, Kamal Ahuđa.

Prema njegovim rečima, osim IMT-ovih modela, TAFE će sastavljati i TAFE MAGNA seriju traktora u fabrici u Jarkovcu, koji će biti prodavani u Srbiji, ali će biti namenjeni i za izvoz na evropsko tržište.

"Važan deo strategije kompanije TAFE za obe linije traktora, i IMT i TAFE, jeste da razvijemo saradnju sa lokalnim i stranim kooperantima, koji proizvode ili su zainteresovani da počnu da se bave proizvodnjom komponenti za traktore i poljoprivredne mehanizacije", kaže Kamal Ahuđa.

Osim novih IMT-ovih, ova kompanija na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstavila je i nove TAFE modele - TAFE 4615, TAFE 6515 i TAFE 8515.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prošle godine TAFE je preuzeo razvoj kabinskih prototipova u Srbiji i uspešno razvio četiri kabine za modele IMT 539, IMT 549, IMT 565 i IMT 577, koji su odobreni za dalju serijsku proizvodnju.

"Ove kabine su razvili su i dizajnirali srpski inženjeri i proizvode se u Srbiji za IMT", objašnjava zamenik direktora kompanije TAFE.

"Osim toga, IMT-ovi inženjeri, zajedno sa Službom razvoja kompanije TAFE, trenutno razvijaju nekoliko drugih prototipova i komponenata u srpskim fabrikama i razvojnim centrima. Oni će, pre dobijanja sertifikata, biti podvrgnuti rigoroznom testiranju i kontrolama za odobrenje", kaže Kamal Ahuđa.

Zamenik direktora kompanije TAFE, u izjavi za Tanjug, najavio je i koji su planovi te kompanije u narednom periodu. "U 2019. IMT će proizvesti oko 500 traktora u fabrici u Jarkovcu, a 2020. godine postrojenje će biti prošireno do približno hiljadu traktora", kaže Kamal Ahuđa.

Novi vlasnik IMT-a, indijska kompanija TAFE treći je najveći proizvođač traktora na svetu, a izvozna linija kompanije TAFE u Indiji se prodaje pod Mašey Ferguson brendom. TAFE je vlasnik i nemačkog/bavarskog brenda EIĆER, koji se, takođe, proizvodi u Indiji pod brendom EISHER.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
TAFE Kamal Ahuđa novi model IMT IMT 565 IMT 577 IMT Industrija mašina i traktora (IMT) traktori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana