Zvanični kurs Evra za dan 02.08.21. :: 117.5635 rsd
Tekst objavljen: 26.05.2021 12:55        


Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će konkurs za građane koji žele da uz subvenciju države zamene stolariju na stanovima i kućama biti raspisan sredinom juna, dok će konkurs za kompanije koje će izvoditi te radove biti raspisan za 10 do 15 dana

"Poziv građanima za subvencije za zamenu stolarije u junu"

Mihajlović je za RTS rekla i da se ukupno 88 lokalnih samouprava javilo na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike, a da su 74 dostavile kompletnu dokumentaciju.

Najavila je da će jedinice lokalne samouprave u narednih nekoliko dana raspisati dva javna poziva.

„Jedan javni poziv je za firme, kompanije koje će da se bave zamenom stolarije. Mi pričamo ne samo o zameni stolarije, vrata, prozora, mi pričamo o izolaciji celih zgrada, porodičnih kuća, zamenu krovova, zamenu individualnih ložišta. Sve je to nešto što može i što ulazi u ovaj projekat“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da će kriterijumi biti jasni i da kompanije sada ne mogu da povise cene stolarije i da će proći samo one koje su kvalitetne, dobre i imaju realne cene.

„Zatim će opštine i gradovi raspisati javni poziv ka svojim građanima ili ka stambenim zajednicama da se jave i učestvuju u ovom procesu u kojem država i grad daju 50 procenata, a polovinu novca daju građani“, kazala je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naglasila je da ove godine nema novca za sve, ali da veruje da će sledeće godine biti na raspolaganju 100 miliona evra.

„Ovo je projekat koji traje nekoliko godina, ne može da se završi za 365 dana. Građani treba da znaju, tu smo, hoćemo da pomognemo, hoćemo da se završi energetska efikasnost u stanovima, u porodičnim kućama“, rekla je Mihajlović.

1 komentar

  1. User image
    pera 26.05.2021 17:05

    Šta sa onima koji su to uradili o svom trošku?
    Ko im je kriv?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zamena stolarije državna pomoć zamena stolarije subvencije jun Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana