Tekst objavljen: 18.09.2020 9:00        


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je prvi javni poziv operatorima za pilot-projekte za izgradnju internet mreže u 55 ruralnih naselja

Poziv internet operaterima za izgradnju mreže u 55 sela

Prema rečima državne sekretarke u tom ministarstvu Tatjana Matić, na regionalnoj onlajn konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima, u oktobru će biti raspisan i drugi poziv za još 600 naselja za izgradnju širokopojasne telekomunikacione infrastrukture, a očekuje se da će taj projekat biti završen do 2025. godine.

Kako je rekla, Istraživanje koje je urađeno prošle godine pokazalo je da više od 125.000 domaćinstava nema fiksni pristup internetu, dok 600.000 domaćinstava ima spor pristup internetu do 30 megabita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Matić je ukazala da je u aprilu, maju i junu 8,1 milion aktivnih korisnika mobilne mreže ostvario 5,5 milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i razmenio 1,2 milijarde SMS poruka. Dodala je da Srbiju čeka uvođenje 5g mreže, koja će omogućiti dalje ekonomsko razvijanje zemlje i naglasila da razvoj 5g mreže prate neistine, predrasude i spekulacije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
internet u selima internet javni poziv ministarstvo trgovine tatjana matić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana