Tekst objavljen: 27.11.2021 9:00        


Kozmetički brend Laš kozmetiks (Lush Cosmetics) najavio je da će u petak, 26. novembra deaktivirati svoje naloge na Fejsbuku, Instagramu, TikToku i Snepčetu, kako bi skrenuli pažnju na negativan uticaj tih platformi na mentalno zdravlje ljudi

Poznati kozmetički brend najavio da gasi profile na društvenim mrežama


Kompanija je najavila da će ostati van društvenih medija širom sveta sve dok "platforme ne obezbede bezbednije okruženje za svoje korisnike".

Brend koji favorizuju "milenijalci" i "Generacija Z" ostaće bez oko 660.000 pratilaca na Instagramu i više od milion pratilaca na Fejsbuku, dok će ostati aktivan na Jutjubu i Tviteru.

Ovo nije prvi pokušaj Laša da napusti društvene mreže.Kompanija je napravila sličan potez sa svojim nalozima u Velikoj Britaniji 2019. godine rekavši da su "umorni od borbe sa algoritmima" i žele da budu direktno u kontaktu sa svojim klijentima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Međutim, najnoviji napor se dešava u vreme kada su kompanije koje su vlasnici društvenih medija pod još intenzivnijim nadzorom o tome kako njihove platforme mogu doprineti problemima mentalnog i fizičkog zdravlja, posebno među mlađim generacijama.

Kompanija je poznata po društveno odgovornom aktivnostima, pored toga što ne testira svoje proizvode na životinjama (Cruelty free), učestvovala je ekološkim i društvene akcijama, kao što su Black Lives Matter ili ekološka održivost i borba protiv seče šuma.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
profili na društvenim mrežama kozmetika društvene mreže Facebook instagram

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana