Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 30.12.2020 11:55        


Crnogorska vlada će danas početi proces osnivanja nove avio-kompanije, izjavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić

Poznato je ime nove crnogorske avio-kompanije

On je naveo da će se truditi da Montenegro erlajns (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 do 60 dana.

"Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan, treba nam nova kompanija. Crna Gora je turistička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju", istakao je sinoć Bojanić za TV "Vijesti".

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati "To Montenegro".

"Imaćemo novu kompaniju koja će da se vodi onako kako treba. Zvaće se 'To Montenegro' ili u prevodu 'Za Crnu Goru' ", dodao je.

Biće potrebno šest do devet meseci da se sve u vezi sa novom avio-kompanijom završi, rekao je Bojanić i dodao da računa da će to biti urađeno i ranije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen deo osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije", kazao je Bojanić.

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održali najfrekventniji letovi, on je kazao da će pokušati da sa osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije kupe deo opreme MA.

"Sve je to na ivici poštovanja Zakona o zaštitti konkurencije ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima", rekao je ministar.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
to montenegro Crna Gora avio kompanija nova aviokompanija montenegro airlines Vlada Crne Gore Mladen Bojanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana