Tekst objavljen: 25.12.2019 10:55        


Preduzetnici, koji su od 1. januara 2019. promenili način vođenja poslovnih knjiga imaju obavezu da dostave finansijski izveštaj

Preduzetnici prelaz na dvojno knjigovodstvo moraju da prijave APR-u do kraja godine

Oni koji su prebacili vođenja poslovnih knjiga sa prostog na dvojno knjigovodstvo izveštaj moraju da dostave Agenciji za privredne registre (APR) do kraja ove godine.

Među ovakvim preduzetnicima, podseća APR, nalazi se i određeni broj advokata, javnih beležnika i drugih, koji se inače ne registruju u Agenciji, pa je potrebno da se prijave na i-mejl adresu obveznicifi@apr.gov.rs.

Kako se navodi na sajtu agencije, prijavu preduzetnika u evidenciju obveznika potrebno je izvršiti do kraja godine.

Kako se navodi na sajtu agencije, prijavu preduzetnika u evidenciju obveznika potrebno je izvršiti do kraja godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ovako prikupljene podatke, Agencija će uneti u evidenciju, na osnovu koje će ovim obveznicima od sredine januara 2020. godine biti omogućen pristup informacionom sistemu Agencije, odnosno aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

Ukoliko se za određenog preduzetnika ne izvrši unos nedostajućih podataka u Evidenciji obveznika, on neće biti u mogućnosti da pristupi pomenutom informacionom sistemu i da elektronski dostavi svoje izveštaje za 2019. godinu, upozorava APR.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agencija za privredne registre apr preduzetništvo dvojno knjigovodstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana