Tekst objavljen: 22.10.2013 17:45        


Usluge kablovske televizije, satelitske mreže i javne fiksne telefonske mreže godišnje u Srbiji donose prihod od 12,4 milijarde dinara. Ovo pokazuju zvanični podaci Republičke agencije za elektronske komunikacije - RATEL, na nivou sva 94 operatera u Srbiji.

Prihod SBB-a 12,4 mlrd. dinara, ali u minusu milijardu

Ukupan broj korisnika u Srbiji je 1,44 miliona, a ovo tržište i dalje raste. Prema podacima RATEL-a, lane je zabeležen godišnji rast broja korisnika od 8,3 odsto. Više od polovine korisnika, njih gotovo 800.000, račune plaća upravo SBB-u.

- Kada se posmatra broj pretplatnika i ostvareni prihodi, najveći operator distribucije medijskih sadržaja u Srbiji je i dalje SBB sa tržišnim učešćem većim od 50 odsto - ističe se u izveštaju RATEL. - Pored ovog operatera, mogu da se izdvoje i društva JP PTT, Telekom Srbija, Kopernikus tehnolodži...

Samo SBB je, za godinu dana, prema sopstvenim završnim računima, na ime poslovnih prihoda „upisao“ i više od gore navedenog iznosa - ukupno 12,5 milijardi dinara.

Uprkos ovolikim prihodima, Srpske kablovske mreže SBB poslovale su negativno, sa gubitkom od 1,089 milijardi dinara. Ovaj minus se za godinu dana više nego udvostručio. Iako su im prihodi čak dve milijarde dinara veći u 2012. u odnosu na 2011. godinu, gubitak je porastao čak dva i po puta.

Kada se pogledaju podaci o zaduženosti SBB, ni oni nisu baš „najsvetliji“. SBB ima upisanu zalogu u Agenciji za privredne registre vrednu 124,8 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sbb kablovska televizija fiksna telefonija televizija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana