Tekst objavljen: 30.05.2022 16:00        


Prijava za 100 evra za mlade od 16 do 30 godina (koji se nisu prijavili u prvom krugu) zavšava se sutra, 31. maja

Prijavljivanje za 100 evra se završava sutra


"Oni koji su prijavljeni, ne treba ponovo da se prijavljuju. Oni koji su u međuvremenu napunili 30 godina, dobiće pomoć zato što se iz prvog kruga automatski prebacuju u novi. Dakle, treba da se prijave oni koji to do sada nisu učinili, a koji su, primera radi, napunili 16 godina ili su dobili prebivalište u Srbiji", rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Proces je isti kao i ranije, potrebno je uneti broj lične karte, jedinstveni matični broj i izabrati banku u kojoj želite da vam se uplati novac.

Prijava za drugi krug pomoći od 100 evra, počela je 16. maja. Novac će, kako je najavljeno, biti isplaćen u prva tri dana juna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nakon isplate prvih 100 evra za mlade, Nova ekomomija je sprovela anketu među svojim čitaocima. Više od 60 mladih nije znalo da kaže odakle se isplaćuje pomoć od 100 evra, a skoro isti broj njih je smatrao da je to dobar potez države.

Fiskalni savetje početkom ove godine upozorio da se mora prestati sa praksom neselektivnih davanja velikim grupama građana. Socijalna politika se i u 2022. godini jednim delom sprovodi preko ove vrste davanja, navodi se u analizi.

Umesto ovakvih davanja, stvarno efikasna i fiskalno odgovorna socijalna politika bi podrazumvela da se finansijska pomoć isplaćuje samo socijalno ugroženim stanovnicima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kraj prijave 100 evra od 16 do 29 godina 100 evra od države 100 evra prijava 100 evra za mlade 31 maj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana