Tekst objavljen: 27.05.2021 13:10        


Kragujevačka firma Agromarket koja je kupila većinski paket akcija Galenike Fitofarmacije prinudno će otkupiti i ostatak od oko sedam odsto, a postupak će biti sproveden za samo dva dana, saopštila je brokerska kuća Momentum

Prinudi otkup akcije "Galenika Fitofarmacije" trajaće samo dva dana

Odluka o prinudnom otkupu akcija doneta je prošle nedelje na vanrednoj skupštini, a prinudnim putem će biti otkupljene akcije od više d 600 akcionara koji ukupno poseduju 7,22 odsto akcija.

Cena će, kako se navodi, biti identična ceni iz nedavne ponude za preuzimanje – 2.550 dinara po akciji.

Agromarket je preuzeo zemunsku Galeniku Fitofarmaciju krajem 2019. godine po ceni od 3.050 dinara, da bi završni korak i istiskivanje preostalih manjinskih akcionara bili sprovedeni po 500 dinara nižoj ceni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Po ceni prinudnog otkupa Fitofarmacija vredi 6,7 milijardi dinara ili 57,3 miliona evra, a kompanija je prošle godine ostvarila konsolidovani profit od 890,9 miliona dinara što je povećanje na godišnjem nivou od 30 odsto.

Akcije Fitofarmacije bile su medju prvima koje su se pojavile na Beogradskoj berzi, nakon njenog ponovnog otvaranja 2001. godine.

„Akcije ove kompanije bile su članice indeksne korpe Belex15 i medju retkim hartijama koje su uspele da nadmaše vrednost dostignutu u opštem investicionom bumu 2007. godine“, naveo je Momentum.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze momentum agromarket galenika fitofarmacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana