Tekst objavljen: 02.06.2018 17:32        


Minimalna naknada za prinudne profesionalne upravnike biće 300 dinara po stanu i do kraja juna aminovaće je novi saziv Skupštine grada, nezvanično piše Politika.

Prinudni upravnici dobijaju tarifu - evo koliko koštaju

Tada bi trebalo da bude poznato i koliko će novca svaka stambena zajednica da izdvaja za tekuće i investiciono održavanje.

Određivanje ove tarife za prinudne upravnike koji su položili stručni ispit i upisani su u registar profesionalnih upravnika odrešiće ruke komunalnoj inspekciji da kažnjava stambene zgrade koje ni pola godine posle zakonom propisanog roka za registraciju višespratnica nisu izabrali šefa: upravnika iz svojih redova ili profesionalca.

Komunalni inspektori od januara po službenoj dužnosti obilaze teren i do sada su u gotovo svim beogradskim opštinama zalepili obaveštenja, popisali neregistrovane stambene zajednice i one koje ni samoinicijativno niti posle opomene nisu izabrale menadžment objekta – stavili su na spisak za prinudnu upravu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Nebojša 29.05.2018 20:51

    Zgrada je privatna imovina svih vlasnika stanova. Shodno tome, ne može se ni zakonskim ni podzakonskim aktom odredjivati visina doprinosa za održavanje zgrade. To je isključivo stvar odluke Skupštine vlasnika stanova! Ne može se po tom osnovu propisivati ni nekakav "menadžment objekta", jer zgrada ne pripada državi. Po istoj pravnoj logici ne mo\e se postavljati ni prinudni upravnik. Uopšte uzev, novi Zakon o stanovanju i održavanju stambenih zgrada je nakaradan i protivustavan po mnogim osnovama.

  2. User image
    SAJA JOVIC 30.05.2018 10:16

    Na vreme, mislim 08.12.2017.smo podneli zahtev za profesionalnog upravnika,odabrali smo ovlascenu kucu , negde pocetkom maja profes.upravnik raskida ugovor, valda je doslo do velikog nesporazuma jednog od stanara zgrade sa upravnikom...taj stanar uz saglasnost ostalih vlasnika stanova bira novog upravnika pri tome ne trazi od mene i komsije do mene saglasnost
    jer smo u procesu legalizacije, inace 24 godine smo u toj zgradi.
    Molim Vas da mi odgovorite koja su mojaprava u glasanju za upravnika i samim tim i obaveza placanja.Ja sam IZRICITO za upravnika ako to nesto znaci
    s postovanjem,
    Jovic Saja

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
upravnici upravnik zgrade prinudni upravnik zgrade stambena zajednica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana