Tekst objavljen: 17.07.2016 17:21        


Finansijski gubici uzrokovani saniranjem posledica prirodnih katastrofa značajno su porasli u prvom polugođu tekuće godine zbog snažnih zemljotresa u Japanu i Ekvadoru, oluja u Evropi i SAD, ali i šumskih požara u Kanadi, saopštila je nemačka reosiguravajuća kuća Minhen Re.

Prirodne katastrofe odnele 70 mlrd dolara

"Gubici uzrokovani prirodnim katastrofama su u prvoj polovini 2016. bili značajno viši u odnosu na isti period prošle godine", navodi se u saopštenju Mihnen Re, a prenosi agencija Frans pres.

Do kraja juna, ukupni gubici su porasli na 70 milijardi dolara (63 milijarde evra) u poređenju sa 59 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, dodaje se u saopštenju.

Osigurani gubici su iznosili 27 milijardi dolara u odnosu na 19 milijardi dolara godinu dana ranije.
Prirodne katastrofe su u prvih šest meseci ove godine odnele 3.800 života, što je znatno manje u odnosu na 21.000 iz istog perioda prošle godine.

Najveći gubitak od 25 milijardi dolara su prouzrokovala dva zemljotresa na japanskom ostrvu Kjušu u aprilu, od čega je šest milijardi dolara bilo osigurano, poručuju iz Minhen Re, ukazujući istovremeno i na seriju oluja u SAD i Evropi i velike šumske požare u Kanadi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dolar finansijski gubici prirodne katastrofe

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana