Tekst objavljen: 11.12.2019 12:55        


Кancelarija Vlade Srbije za IT i eUpravu najavila je danas novu digitalnu platformu eDozvola koja će omogućiti jednostavnije postupke za privredu za dovijanje dozvola, licenci i saglasnosti

Privrednici od sada lakše do dozvola i ostale papirologije?

U prvoj fazi Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji biće digitalizovano 100 procedura - 30 u prvoj polovini 2020. godine, a ostalih 70 do kraja naredne godine, što će, kako je ocenjeno, i privredi i državi doneti velike uštede u vremenu i novcu.

Nova platforma servisa eDozvola u budućnosti će objediniti postojeće servise i prerasti u sveobuhvatnu platformu za izdavanje elektronskih rešenja.

Pribavljanje podataka i provera uslova će se obavljati automatski, razmenom podataka sa zvaničnim registrima, a sve strane imaće mogućnost praćenja statusa celog procesa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Cilj trogodišnjeg Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, koji sprovodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke u saradnji sa Vladom Srbije, i uz podršku Fonda za dobru upravu Ujedinjenog kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu, jeste smanjenje administrativnog opterećenja za privredu, pojednostavljivanje 1.750 administrativnih postupaka – licenci, dozvola, saglasnosti i drugih postupaka, omogućavanje elektronskog izdavanja 100 dozvola i uklanjanje praksi koje negativno utiču na razvoj konkurencije.

Očekuje se da će dobijanje oko 600 dozvola, saglasnosti i odobrenja biti pojednostavljeno.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
eDozvola saglasnost odobrenja privreda biznis dozvole papirologija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana