Tekst objavljen: 08.01.2020 15:50        


Kompanija Samsung elektroniks saopštila je danas da će njen operativni profit u poslednjem kvartalu verovatno biti niži 34 odsto u odnosu na godinu ranije

Profit Samsunga pao, ali manje od očekivanja

To bi bio manji pad od očekivanog zahvaljujući povećanju isporuka smartfona i postepenom stabilizovanju cena kompjuterskih čipova.

Južnokorejski tehnološki gigant je procenio operativni profit za tromesečje oktobar-decembar na 7,1 hiljadu milijardi vona (6,0 milijardi dolara), što bi bio pad od 34,26 procenata u odnosu na isti period 2018. godine, prenosi agencija AP.

Iz Samsunga su naveli da je prihod kompanije verovatno pao za 0,46 odsto, na 59.000 milijardi vona (50 milijardi dolara), ali nisu dali rezultate ostvarene u različitim poslovnim segmentima. To će učiniti kada objave konačni izveštaj o poslovanju krajem ovog meseca.

Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona i poluprovodnika, pretrpeo je snažan pad dobiti u poslednjih godinu dana, budući da globalno prevelika ponuda ove industrije primorava proizvođače čipova da snize cene kako bi očistili zalihe. Ova kompanija je procenila operativnu dobit za celu 2019. godinu na 27,7 hiljada milijardi vona (23,5 milijardi dolara), što bi bio pad od 53 procenta u odnosu na prethodnu godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Analitičari kažu da postoje znaci da globalno tržište memorijskih čipova počinje da se stabilizuje usled rasta tražnje za serverima i mobilnim uređajima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
samsung profit pad profita telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana