Tekst objavljen: 01.06.2015 16:12        


Promotivna kampanja "Moja Srbija", koju organizuje Turistička organizacija Srbije, od 3. juna biće realizvoana u više gradova u Srbiji, a cilj je da građani bar deo godišnjeg odmora provedu u našoj zemlji. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su naši turisti prošle godine u inostranstvu potrošili 889 miliona evra, dok je domaći devizni priliv od turizma iznosio 843 milion

Promotivna kampanja Moja Srbija

"To je još uvek deficit. Naš plan je da ove godine budemo bar u blagom suficitu i da promovišemo domaći turizam, da predstavimo potencijale koja ova zemlja ima, u nameri da deo turista ceo odmor, ili deo odmora provedu u našoj zemli", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

Prema njegovim rečima, ova kampanja simbolizuje jedinstvo privatnog, državnog i civilnog sektora u cilju promovisanja potencijala koje Srbija ima.

Direktorka TOS-a Gordana Plamenac je navela da će kampanja početi 3. juna u Karađorđevoj ulici, ispod Brankovog mosta, izložbom 30 atraktivnim motiva iz prirode Srbije.

Ta izložba će biti deo Mikser festivala, rekla je ona i dodala da nakon toga kampanja kreće po Srbiji, pa će karavan posetiti Užice, Novi Pazar, Niš, Leskovac, Suboticu, Novi Sad, Kraljevo, Čačak, Kragujevac, Beograd.

"Karavan je pokretni bioskop, autobus koji putuje po Srbiji i zajedno sa asocijacijom Srbija za mlade, mi ćemo na gradskim trgovima pokušati da animiramo građane i da im pokažemo šta sve drugi delovi Srbije imaju na raspolaganju", rekla je Plamenac.

Prema njenim rečima kampanja se završava 7. jula na Adi Ciganliji, ali će do kraja avgusta promocija biti nastavljena na televizji, pre svega u emisiji "Žikina šarenica".

Kampanja će biti promovisana i na društvenim mrežama a u javnom prevozu biće prikazivani promotivni filmovi, rekla je Plamenac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dimitrije 04.06.2015 18:03

    Sve je to lepo zamišljeno ali.....Uvek to ali....Promocija kao i sve ostalo, odrađena jel se mora a ne radi stvarnih i iskrenih namera da se nešto promeni u srpskom turizmu. Da navedem nekoliko koraka koji potvrđuju moje mišljenje:

    1. Kampanja počinje 3 Juna kada je većina stanovništva koja može da priušti letovanje, već napravila svoje aranžmane
    2. Kampanja traje samo mesec dana
    3. Počinje sa Mikser festivalom koji generalno ne gađa ciljanu populaciju
    4. "Karavan je pokretni bioskop", naravno, uvek je lakše pustiti promo film da se vrti nego angažovati prodavce lokalnih smeštajnih kapaciteta i sadržaja,
    5. Da li je uključena bilo koja turistička agencija koja radi promociju lokalnih sadržaja, velika verovatnoća da nije, barem nije u članku navedena,
    6. "Asocijacija za mlade", mladima svaka čast ali ni oni nisu ciljna grupa, mladi bi da vide sveta dok su sami i mogu da putuju za male svote novca, ciljna grupa su porodični ljudi sa malom decom kojima put van zemlje predstavlja i organizaciono i finansijsko opterecenje.
    7. "Žikina šarenica", kakva greška u koracima......apsolutno bačene pare...da ne komentarišem dalje

    Za promociju i poboljšanje lokalnih sadržaja i domaćeg turizma, potrebno je moooogo više nego jednomesečna kampanja, dva puta godišnje na društvenim mrežama, javnom prevozu i u promo filmovima.

    Pozdrav,
    Dimitrije

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Turistička sezona razvoj turizma turistička ponuda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana