Zvanični kurs Evra za dan 11.05.21. :: 117.5749 rsd
Tekst objavljen: 21.10.2019 11:40        


Kompanija Gazprom Energoholding saopštila je da izgradnja prve termoelektrane - toplane (TE-TO) na prirodni gas u Srbiji teče po planu i navode da je do sada realizovano 71 odsto ove 180 miliona evra vredne investicije

Prva toplana i elektrana na prirodni gas u Srbiji kreće sa radom naredne godine

Početak komercijalnog rada može se očekivati u četvrtom kvartalu sledeće godine."Sada su na samom kraju svi građevinski radovi na objektu TE-TO, počela je da pristiže glavna oprema. Na terenu se nalaze dve montirane gasne turbine, generator gasne turbine, a monitaran je jedan deo utilizatora. Očekujemo da sva oprema stigne do kraja ove godine", rekao je generalni direktor Aleksandar Varnavski.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kapacitet TE-TO, odnosno njena snaga, biće 196 megavata, a elektrana će proizvoditi toplotnu energiju kojom će biti snabdevana NIS-ova (NIIS) Rafinerija nafte u Pančevu.

Takođe, biće proizvođena i električna energija koja će se prodavati državi, odnosno na tržištu Srbije.


Glavni akcionar firme koja gradi TE-TO u Pančevu je Gazprom Energoholding, inače najveća energetska kompanija u Rusiji i najveća na svetu po proizvodnji toplotne energije, rekao je Varnavski, dok NIS poseduje 49 odsto vlasništva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
te to pančevo aleksandar varnavski pančevo energetika gazprom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana