Tekst objavljen: 14.07.2021 12:10        


Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da očekuje da će prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije biti potpisani do kraja avgusta

"Prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije krajem avgusta"


„Potpisali smo ugovore sa 67 lokalnih samouprava, koje sada sprovode dalje proceduru. Javni poziv ka kompanijama koje će izvoditi radove i nakon toga poziv za građane. Prvi ugovori bi trebalo da budu potpisani krajem avgusta i da se realizuju do početka grejne sezone“, rekla je minisrka Mihajlović za televiziju Prva, a saopštio je njen kabinet.

Dodala je da to nije jedini javni poziv, kao i da će nastaviti krajem ove godine i u sledećoj.

Biće potrebno, kako je rekla, oko 100 miliona evra godišnje u naredne dve, tri godine kako bi se na nacionalnom nivou smanjila potrošnja električne i toplotne energije za 40 odsto i da građani dobiju niže račune za više od 20 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Mihajlovićeva je, govoreći o ugradnji solarnih panela ponovila da je procedura maksimalno pojednostavljena.

„Kada se ranije govorilo o tome, svi su mislili da im treba godinu ili dve, sve je bilo komplikovano i skupo. Sada je sve uprošćeno. U četiri koraka se završava sve, bilo da je u pitanju porodična kuća ili stambena zajednica“, rekla je ona.

Potrebni su, prema njenim rečima, projekat, odobrenje koje izdaje lokalna samouprava, ugovor sa lokalnom distribucijom o proizvodnji energije za svoje potrebe.

Mihajlović je rekla da će i ovaj projekat biti ponovljen nekoliko puta, a javni poziv biće između 1. i 3. septembra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zamena stolarije državna pomoć zamena stolarije državne subvencije Zorana Mihajlović avgust

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana