Tekst objavljen: 16.10.2013 16:56        


Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je danas da postoji mogućnost uspostavljanja vazdušnog mosta između Niša i Beograda, uvođenjem jednog jutarnjeg leta sa niškog aerodroma i jednog večernjeg sa povratkom iz glavnog grada.

Putujete iz Niša za Beograd? Od decembra možete avionom

- Imao sam pregovore sa 'Er Srbijom' i postoji mogućnost uspostavljanja vazdušnog mosta između Niša i Beograda od 1. decembra, o čemu očekujemo potvrdu - kazao je Perišić.

On je napomenuo da je sa "Montenegro erlajnzom", koji leti na relaciji Niš-Podgorica, imao teške pregovore, jer Niš u ovom trenutku ne može finansijski da podnese izdatke za subvencije koje daje za održavanje te linije.

- Dug prema 'Montenegro erlajnzu' u ovom trenutku iznosi oko 95.000 evra, a izdaci za tu liniju u zimskom periodu, kada je bilo u proseku po 12 putnika, znao je da bude i 110.000 evra mesečno - kazao je Perišić.

Gradonačelnik Niša je naglasio da shvata značaj niškog aerodroma, ali i da mora da vodi računa o drugim oblastima za nesmetano funkcionisanje grada u uslovima kada su prihodi u gradskom budzetu smanjeni.

U tom kontekstu on je najavio mogućnost "zamrzavanja" letova između Niša i Podgorice samo u zimskom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija Beograd air serbia er srbija vazdušni saobraćaj aviokompanije aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana