Tekst objavljen: 13.03.2022 9:00        


Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" poslati su na plaćeno odsustvo posle smo dva radna dana u martu, a u tamošnjem sindikatu strahuju da će to biti i jedini radni dani u ovom mesecu

Radnici Fijata ponovo na plaćenom odsustvu


Predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Saša Djorđević rekao je agenciji Beta da su zaposleni radili u utorak i sredu, posle čega su upućeni na plaćeno odsustvo do 18. marta.

On je rekao da je vrlo verovatno da će to biti i poslednje radno angažovanje za mart.

Djorđević je naveo da se u februaru radilo samo tri dana i ocenio da je ove godine značajno smanjen broj radnih dana u odnosu na prethodnu kada je takođe bila redukovana proizvodnja.

Dodao je kako je obrazloženje rukovodstva za odlazak na plaćeno odsustvo uvek isti - da se proizvodnja usklađuje sa potrebama, odnosno tražnjom.

"Ovo je težak period za našu kompaniju, ali je svakako situacija dodatno otežana zbog krize u Ukrajini. Međutim, ključno pitanje naših zabrinutih radnika je šta će biti ubuduće", rekao je Djorđević.

On je istakao da "nikome nije svejedno", da radnici brinu da li će zadržati posao i da se boji da će kriza u Ukrajini odložiti najave "da je završeno sa neradnim danima".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Predsednik sindikata je naveo da ističe prvi mesec rada prve grupe radnika koja je iz FCA u Kragujevcu otišla u Slovačku na rad u trajanju od 90 dana i da se očekuje se oni ovog vikenda dođu u prvu posetu porodici u Srbiji.

Djorđević je takođe naveo da i u Samostalnom sindikatu osećaju posledice ekonomskih poremećaja zbog krize, pa prvi put imaju teškoće da ove zime nabave ogrev za radnike, budući da im se javio samo jedan ponuđač uglja.

On je rekao da razmišljaju da zbog poskupljenja, omoguće radnicima da ugalj plaćaju na više rata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat automobili srbija fijat kragujevac plaćeno odsustvo automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana