Tekst objavljen: 01.04.2022 12:40        


Raiffeisen banka a.d. Beograd saopštava da je, nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, uspešno realizovala akviziciju 100 odsto akcija Crédit Agricole Srbija (Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad i CA Leasing Srbija d.o.o) od Crédit Agricole S.A.

Raiffeisen banka realizovala akviziciju Credit Agricole: Spajanje do sredine naredne godine


„Ovom akvizicijom realizujemo dugoročne strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke. „Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu. Zahvaljujemo i Narodnoj banci Srbije na visoko profesionalnom pristupu u procesu odobrenja ove akvizicije. Pojačani kvalitetnom ponudom proizvoda i usluga, ali pre svega ljudskim kapitalom Crédit Agricole-a, bićemo u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pružimo superiorno korisničko iskustvo i postanemo banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji“, dodao je on.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine. Zahvaljujući tome, očekuje se da će Raiffeisen bankapovećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12%* i zauzeti treću poziciju po vrednosti ukupne bilansne aktive. Kreditni portfolio Raiffeisen banke bi nakon pripajanja Crédit Agricole banke trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Crédit Agricole na najbolji način dopunjuje poslovanje Raiffeisen grupacije u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrednostima koje negujemo. Naši klijenti će nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli. Radujemo se započinjanju ovog zajedničkog puta i građenju još snažnije banke, koja će, zahvaljujući inovativnosti usluge, imati još veću konkurentnost”, istakao je Petar Jovanović, novi predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke i dosadašnji zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zoran petrović Narodna banka Srbije 2023 spajanje banaka spajanje credit agricole banka Raiffeisen bank petar jovanović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana