Tekst objavljen: 11.04.2017 11:53        


Agrokor ZAGREB, 11. aprila (Tanjug) - Izvanredni poverenik Agrokora Ante Ramljak najavio je danas da će svim radnicima koncerna plate biti isplaćene do petka, a istakao je i da u ovom trenutku ne može reći tačno stanje obaveza Agrokora jer se, kako je objasnio, "ne može pouzdati ni u jednu brojku" iz zadnjeg finansijskog izveštaja.

Ramljak: Plate do petka, ne zna se dug koncerna

"Plata će svim zaposlenima do petka biti isplaćena", rekao je Ramljak u izjavi novinarima, prenosi Hina.
Paralelno su, kaže, vođeni intenzivni pregovori s klubom banaka o finansiranju likvidnih sredstava, a radi se o iznosu do 150 miliona evra. "Očekujem da će se tokom sutrašnjeg dana dogovoriti cela dokumentacija za to i da bi već u četvrtak bila puštena prva sredstva za dobavljače i obnovljene zalihe nužne za pripremu turističke sezone", rekao je Ramljak.

Po njegovim rečima, prvi dan nakon njegovog imenovanja vođeni su intenzivni razgovori u više timova, a domaći stručnjaci koje je angažovao su već počeli da rade zajedno s ljudima iz Agrokora.

Ramljak je u izjavi ocenio i da se sada polako stabilizuje poslovanje pojedinih kompanija.
Odgovarajući na novinarska pitanja istakao je i da se telefonskim putem čuo s predsednicima uprava i direktorima kompanija u regionu.

"Rekli su mi da su svi porezi plaćeni na vreme i da se sve obaveze prema dobavljačima u tim državama ispunjavaju. Tako da ja ne vidim nikakvog razloga da bi bilo problema s tim kompanijama i odnosima između vlade i tih kompanija u tim zemljama", rekao je on.

Upitan za finansijske izveštaje Agrokora, Ramljak je kazao da je zadnji konsolidovani izveštaj iz septembra prošle godine i da se, s obzirom da je prošlo toliko vremena, ne može pouzdati ni u jednu brojku iz tog izveštaja i u ovom trenutku ne može da kaže tačno stanje obaveza kompanije.

Kako Hina prenosi, saznaje se i da Ramljak ima nameru da angažuje revizora, a s ciljem sagledavanja stanja u protekle tri godine.

Sam Ramljak kaže kako je u vezi restrukturiranja danas pozvao tri kompanije koje će doći da se predstaviti idućih dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana