Tekst objavljen: 22.02.2024 13:35        


Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je danas javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava podsticaja za razvoj seoskog turizma, koji će biti otvoren do 15. aprila, saopštilo je ministarstvo

Raspisan poziv za dodelu sredstva za razvoj seoskog turizma


Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara, uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.

Ministarstvo podseća da je Vlada Srbije usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma, kojom se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što će ujedno doprineti i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja, navodi se u saopštenju.

Javni poziv, kao i svi potrebni obrasci i instrukcije za podnošenje zahteva, objavljeni su na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ministarstvo turizma seoski turizam u srbiji poziv za dodelu sredstava razvoj seoskog turizma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana