Tekst objavljen: 21.02.2016 14:30        


Turska se na ovogodišnjem, 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je počeo 19. februara i traje do nedelje, 21. februara, predstavlja sa bogatim kulturnim i zabavnim programom i širokom turističkom ponudom. 

Raznovrstan program i ponuda Turske na Sajmu turizma

Na turskom štandu, u Hali 1 Beogradskog sajma, posetiocI će moći da uživaju u ukusima tradicionalnih turskih specijaliteta, da učestvuju u nagradnim igrama i druženju sa predstavnicima turske kulture, saopštila je Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu.

U okviru umetničkih radionica, turski umetnici će na štandu predstaviti posetiocima ebru - tradicionalnu tursku umetnost slikanja na vodi i ukrašavanja papira, kod koje se koriste isključivo prirodne, zemljane boje, i četkice od konjske dlake sa drškama od stabla ruže.

Takođe će prezentovati veštinu kaligrafije - umetnosti lepog pisanja pomoću pera, kista, tinte ili nekog drugog pribora za pisanje.

Raznovrstan kulturni program, obogatio je nastup dečijeg hora "Srbija u ritmu Evrope", koji je, prvog dana Sajma, izveo himne Turske i Srbije, kao i nekoliko pesama na srpskom jeziku, dok će svi koji posete turski štand imati jedinstvenu priliku da probaju turske specijalitete.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turska letovanje letovanje Međunarodni sajam turizma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana