Tekst objavljen: 04.03.2015 10:13        


Hotel Falkensteiner na Staroj planini, koji se porodičnim konceptom poslednjih nekoliko godina pozicionirao u regionu, ove sezone beleži rekordan broj gostiju, 50 odsto više nego prošle godine. Posebno je značajno što više od 30 odsto gostiju čine stranci, pre svega iz Bugarske, Rumunije i Rusije, saopštilo je Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma "Stara planina" Knjaževac.

Rekordna sezona na Staroj planini

Ove zime je Staru planinu posetilo više od 35.000 gostiju, pa je već sada je premašena poseta cele prethodne zimske sezone, kada je broj posetioca iznosio 29.000.

U hotelu u svakom trenutku boravi više od stotinu dece kojima su na raspolaganju posebni hotelski sadržaji - ol inkluziv (all inclusive) koncept gde sva deca od četiri do 10 godina imaju besplatnu grupnu školu skijanja, besplatan ski pas i besplatan najam ski opreme svaki dan u toku perioda boravka.

Istovremeno, najmlađim gostima obezbeđeni su i škola plivanja, bioskop i razne dnevne aktivnosti u hotelu i izvan njega, a od ove godine postoji i celodnevna animacija i za decu i za odrasle.

Zahvaljujući takvom pristupu, u hotelu očekuju i dobar poslovni rezultat, koji će, ako je suditi po dosadašnjem delu sezone, takođe biti rekordan.

"Prethodne godine smo značajno unapredili letnju ponudu za naše posetioce, pa je ovaj hotel bio odlično posećen i u toku letnjih meseci", rekao je direktor hotela Nikola Marković.

On je istakao da se, iako je zimska sezona još uvek u toku, već sada razmišlja o proleću i letu i pripremi bogate ponude za letnje goste.

"Stara Planina je definitivno postala nezaobilazan deo srpske turističke ponude i zimi i leti," rekao je Marković i dodao da se tamo, u kontrolisanim uslovima za boravak mladih porodica, postavljaju novi standardi u definiciji planinskog porodičnog odmora.

Ove zimske sezone za boravak na Staroj planini vlada nezapamćeno interesovanje. Planinarski dom na Babinom zubu, kojim upravlja opština Knjaževac takođe je rasprodat u toku zime, a i u privatnom smeštaju svi kapaciteti su popunjeni.

Skijališta rade punim kapacitetom, snega ima dovoljno, sve staze su u funkciji i odlično su pripremljene, pa je boravak u ovom planinskom centru pravo zadovoljstvo za ljubitelje zimskih sportova.

Na stazama je od 40 do 60 santimetara utabanog snega.
"Zimska sezona je još u toku, pa je zato rano za svođenje računa. U svakom slučaju, ovakvo interesovanje turista je pravi pokazatelj da u ovom turističkom centru postoji potreba za širenjem kapaciteta i izgradnjom novih hotela i skijaških staza", navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stara planina porast turista zimska sezona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana