Tekst objavljen: 30.01.2016 14:32        


Četiri visoka rukovodioca društvene mreže Twitter odlaze iz kompanije, napisao je generalni direktor Twitter-a Džek Dorsi u jednom svom tvitu, prenosi agencija Rojters. To je najveća promena u rukovodstvu Twitter-a otkako se Dorsi vratio na funkciju generalnog direktora kompanije, i deo je Dorsijevih nastojanja da kompaniju vrati na staze rasta, ocenjuje britanska agencija.

Reorganizacija u Twitteru, odlaze 4  visoka rukovodioca

Twitter će, prema rečima Dorsija, napustiti direktor medijskog odeljenja Džejkobs Stenton, direktor odeljenja za razvoj proizvoda Kevin Vejl, direktor inženjerskog sektora Aleks Reter, i direktor odeljenja za ljudske resurse Brajan Šiper.

Od prošlogodišnjeg povratka Dorsija na poziciju generalnog direktora, akcije Twitter-a su pale za skoro 50 odsto, i sada se njima trguje po ceni koja je ispod nivoa sa inicijalne javne ponude (IPO), jer kompanija nije uspela da značajnije poveća svoju korisničku bazu.

Džejson Tof, koji je na čelu TTwitter-ovog odeljenja za video striming, napisao je u svom tvitu da on takođe napušta Twitter kako bi se pridružio Google-u, prenosi Rojters, i podseća da je u oktobru prošle godine, Dorsi govorio o "angažovanju i investiranju u talente".

Twitter će, prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora, uskoro predstaviti i dva nova člana upravnog odbora.

Društvena mreža Twitter, koja ima preko 300 miliona korisnika, registrovala je najsporiji rast broja novih korisnika u 2015. godini, zaostajući za Instagramom, čija je korisnička baza prošle godine premašila cifru od 400 miliona korisnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
baza klijenata smena rukovodstva twitter akcije kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana